3 Şubat 2014 Pazartesi

19 Yaşındaki Genç 100 Kilo Verdi

Mehmet Can Bayrak İzmir’de ikamet eden 19 yaşında bir genç. Henüz 8 yaşındayken annesini akciğer kanserinden kaybetti. Küçücük yaşında annesinin ölümünün derin acısını ve hüznünü yaşadı. Küçük yüreğinde hapsolan bu tarifi imkansız acı ve hüzün bugüne kadar taşıdığı bir şoktu aynı zamanda. Annesini kaybetmiş olmanın derin acısını yaşadığı o günlerde kendini yemeğe verdi. Psikolojisi çok bozulmuştu, sürekli yemek yiyordu. Doyma hissi duymuyordu. Bu nedenle de hızla kilo almaya başladı. Öyle ki, henüz 18 yaşına geldiğinde tam tamına 200 kiloydu. Zayıflamak istiyordu ama nasıl yapacağını bilemiyordu.
Mehmet Can Bayrak fazla kiloları yüzünden artık toplumda rahat hareket edemeye başlamıştı. İnsanların bakışlardan rahatsız oluyor, istediği kıyafetleri bile giyemiyordu. Kendi yaşına göre ve vücuduna uyan kıyafet bulması da imkansız hale gelmişti. Her kıyafet gereksinimi duyduğunda terziye gitmesi gerekiyordu, bu nedenle terziye gidip kendine özel kıyafet diktiriyordu. Hatta ona ayakkabı bile olmuyordu. O nedenle özel ayakkabı yaptırıyordu. O yaşına kadar hiçbir şekilde yaşıtları gibi olamamıştı. Fazla kiloları nedeniyle yaşının gereği gibi gezip eğlenemiyordu bile…
Ayrıca bir dönem Mehmet Can Bayrak Zayıflama tamamen bunalıma girmiş, iyice içine kapanmış, sokağa dahi çıkmadan evinde oturmuştu. Tek eğlencesi ise bilgisayardı. Kendini tamamen dış dünyaya kapatan Bayrak, hayatını bir nevi sanal ortamda yaşamaya başlamıştı. 
Hızla kilo almaya devam eden Mehmet Can Bayrak’ta artık sağlık sorunları da baş göstermişti. Öyle ki, nefes darlığı sorunu ortaya çıkmış ve en ufak hareketinde bile nefes nefese kalmaya başlamıştı.
Gencecik yaşında önemli sağlık sorunları da yaşamaya başlayınca Mehmet Can Bayrak zayıflama konusunda kesin kararını verdi. Zayıflamalıydı, ama bu tek başına başarması imkansız gibi bir şeydi. Bu nedenle zayıflamak için bir uzmandan yardım almak istedi ve soluğu Endokrin ve Metabolizma Uzmanı Dr. Erdal Duman’ın yanında aldı. Mehmet Can Bayrak, zayıflama süresince diyetisyenin kontrolünde diyete ve spora başladı. 10 aylık zayıflama süreci başlamıştı artık. Mehmet Can Bayrak, Uzman Dr. Erdal Duman’ın önerileri ve beslenme programı ile zayıflama aşamasına geldi ve yavaş yavaş kilo vermeye başladı.
Süreç elbette çok zorluydu, azim ve büyük sabır gerektiriyordu. Ama Mehmet Can Bayrak’ın önünde geçmesi gereken bir sınavı daha vardı. Bayrak, bu süreçte üniversite sınavlarına hazırlanmayı da ihmal etmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder