3 Şubat 2014 Pazartesi

53 Yaşındayım 45 Kilo Verdim

Yasemin Hanım 105 kilodan 60 kiloya kadar zayıflamayı başardı. Kilo sorunu olan pek çok kişi gibi Yasemin Hanım da dönemsel olarak zayıflama girişimlerinde bulunmuştu. İlk zayıflama girişimi hikayesi ise uzun yıllar öncesine ta 1974 yılına kadar uzanıyor. Anlaşılacağı üzere Yasemin Hanım hayatının büyük bir bölümünü aşırı kilolu olarak geçirdi. Öyle ki üniversite öğrenimi gördüğü yıllarda bile 118 kiloya kadar çıktı. Ancak ne yaparsa yapsın bir türlü zayıflamayı başaramıyordu. . Aslında 1974 yılındaki ilk zayıflama çabasında 40 kilo vermeyi başarmıştı. Ama zayıflama konusunda uyguladığı yanlış yöntemler verdiği kiloları son derece kısa bir süre içinde geri almasına neden oldu.
Üniversite öğrenimini bitirdikten sonra çalışmayan Yasemin Hanım vaktinin büyük bölümünü evde geçiriyordu. Çocuk sahibi olduktan sonra da aldığı kiloları daha da veremez hale gelmişti. Ara ara diyetler yapıyor ya da çok daha farklı yöntemler deniyor ama ne yaparsa yapsın bir türlü başarılı olamıyordu. Örneğin yaşamının bir döneminde akupunktura gitmiş, o süre içinde 22 kilo vermişti. Ama akupunktur sonrası verdiği tüm kiloları geri alıp, yine aynı kilosuna dönmüştü. Yine aralıklarla şok diyetler yapmayı bile denedi, ama bu girişim sonunda sağlığını kaybetme noktasına kadar geldi. Öyle ki, şok diyetler yüzünden yaşadığı B12 vitamini eksikliği ona zor günler yaşattı. Türlü türlü sağlık sorunlarıyla karşılaşmaya başladı. Sağlıklı olmakla fit olmak arasında gidip gelmeyi sürdürdü. Giydiği kıyafetleri üzerinde beğenmiyor ve aynaya dahi bakmak istemiyordu.
Yaşadığı tüm aksaklıklara ve zorluklara rağmen Yasemin Hanım yılmadı, uzun yıllar geçse de içindeki zayıflama isteğini hiç azaltmadı. Kararlıydı, tek yapması gerekense doğru yöntemi bulmaktı. zayıflama zayıflama karanfil çayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder