3 Şubat 2014 Pazartesi

64 Kilo Vererek 38 Bedene Düştü

Meral Özkan 30 yaşında, bilgisayar öğretmeni ve Adana’da yaşıyor.
Meral Hanım, son derece alımlı, kendine güvenen ve çok da güzel bir kadın… Ancak Meral Hanım bir zamanlar fazla kilolarından son derece dertliydi, çünkü tam 127 kiloydu ve 2 yıl içinde neredeyse toplam kilosunun yarısına indi. Dile kolay, tam 64 kilo vererek, 127 kilodan 63 kiloya düştü.
Fazla kilolarından 2 yıl gibi bir sürede kurtulan Meral Hanım şimdilerde çok mutlu, enerjik ve hatta daha şanslı…
Peki ya önceki yıllar…Zayıflamak ?
O dönemlerde Meral Hanım en doğru ifadeyle hayata küsmüş durumdaydı, çünkü bir giyim mağazasına girip gönlünce kıyafet bile seçemiyordu. Kıyafetlerini kendi bedenine uygun bir şekilde terzide diktirmek ve her zaman bol kıyafetler giymek zorundaydı.
Kıyafet konusunda yaşadığı bu zorluk Meral Hanım için elbette kaçınılmaz bir durumdu, çünkü bedenine uygun bir kıyafet bulması neredeyse imkansızdı. Ancak Meral Hanım’ın sırf fazla kilolu olduğu için iş başvurularına olumsuz cevaplar alması ise onun moralini daha çok bozuyordu. Meral Hanım üniversite mezunuydu ve hatta üniversiteyi dereceyle bitirmişti. Ancak bu akademik başarısına rağmen bütün iş başvuruları geri çevriliyordu, çünkü başvuru yaptığı özel sektörde yer alan firmalar daha çok dış görünüme göre değerlendirme yapıp reddediyordu. Meral Hanım toplumsal yaşamda da sıkça kilolarıyla konuşuluyordu, öyle ki arkadaş çevresi arasında fazla kiloları espri konusu bile oluyordu.
Meral Hanım hayatında yaşadığı bu olumsuzluklar nedeniyle tam hayata küsmek üzereyken bir yaşam koçuyla tanıştı. Bu tanışma Meral Hanım’ın hayatında adeta bir dönüm noktası oldu ve zayıflamasını sağladı. Yaşam koçunun telkinleri ile hayata yeniden olumlu bakmayı ve mutlu olmayı öğrendi.Zayıflamakonusundakesin karar verip, bir uzmana başvurdu.
Meral Hanım bir uzmana başvurmadan önce de kendi kendine zayıflamayı çok denemişti. Arkadaşlarından ya da televizyondan duyduğu, gazetelerden ya da internetten okuduğu pek çok diyeti kendi kendine uyguladı. Ancak bu girişimlerine ve gösterdiği çabaya rağmen hiçbir şekilde başarılı olamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder